Wie zijn wij

Al-Yaqeen, opgericht in 2003, is één van de meest toonaangevende Dacwah-instituten van Nederland met als voornaamste doel het informeren, onderwijzen, begeleiden en adviseren op het gebied van Islam. Wij volgen
hierbij de Koran en de Soennah zoals de metgezellen van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) deze begrepen.

Al-Yaqeen vormt tevens het islamitische geweten van islamitisch Nederland en stelt daarbij publieke zaken aan de orde die de moslimgemeenschap in binnen- en buitenland aangaan. Al-Yaqeen vormt daarnaast het knooppunt tussen moslimgeleerden en het Nederlandse publiek en toetst daarbij nationale en internationale ontwikkelingen aan islamitische wetgeving.

 

Wat doen wij?

Al-Yaqeen heeft een breed palet aan diensten ten behoeve van de moslimgemeenschap:

  • Via de website en social media stellen we waardevolle vertalingen beschikbaar van fatwa’s, artikelen en video’s. Ook worden er regelmatig leerzame en hartverzachtende lezingen gepubliceerd. Inmiddels telt de website honderden lezingen, fatwa’s, artikelen en video’s.
  • We voorzien in persoonlijke dienstverlening via e-mail, telefoon en op locatie. Wekelijks beantwoorden wij honderden vragen en geven wij islamitisch advies. Ook bieden wij privéworkshops aan voor het leren van het gebed.
  • Via het programma Kids4Dacwah en Youth4Dacwah stoomt al-Yaqeen jonge talenten klaar die de Dacwah in de toekomst zullen versterken en leiden. Zij krijgen intensief Islamitisch en Arabisch les aangeboden in combinatie met persoonlijke vaardigheidstrainingen door experts.
  • Aandacht is er ook voor oudere talenten. Via onze Dacwah Academie krijgen zij een driejarig programma aangeboden dat hen klaarmaakt voor het werk van prediker en islamdocent.
  • Al-Yaqeen is met een twintigtal lezers en docenten sterk vertegenwoordigd in de Dacwah-wereld. Over het hele land kom je onze broeders tegen die lessen en lezingen verzorgen.
  • Maandelijks hebben we de eer gemiddeld 5 tot 10 personen in onze stichting te verwelkomen die zich willen bekeren of informatie willen hebben over de Islam. We bieden hun de juiste informatie en persoonlijke begeleiding aan.
  • Met regelmaat organiseren wij jongerenavonden, korandagen, zusterdagen, benefietavonden, kinderenconferenties, kennisconferenties, cOemrah-reizen, zomerscholen en nog veel meer.
  • Speciaal voor doven en slechthorenden organiseren wij lessen Arabisch en logopedie, contactdagen, ontspanningsavonden en ontsluiten wij Islamitische kennis door alles in gebarentaal aan te bieden. Zie ook www.moslimdoven.nl

Contactgegevens

al-Yaqeen Fruitweg 5
2525KE Den Haag
Tel: 070 38 812 57

IBAN: NL13 INGB 0660 3838 37
BIC: INGBNL2A
Bank: ING Bank
Aan: Stichting as-Soennah