Nieuws

‘Wilders roept bedreigingen over zichzelf af’
26 september 2007

Nederland lijkt daarmee de uitspraken van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Tjibbe Joustra te ondersteunen. Joustra verklaarde maandag in een interview met het AD zich zorgen te maken over de toon van sommige prominente Nederlanders in de discussie over moslims. "Zulke radicale uitspraken kunnen mensen die op de rand van geweld staan, het laatste duwtje geven." Tweederde van Nederlanders verklaart het daarmee eens te zijn.

 

Joustra gaf in het interview aan dat het overgrote deel van de bijna één miljoen moslims elke vorm van geweld afkeurt. Volgens Joustra bestaat de groep extremisten waar zorgen over bestaan uit enkele honderden mensen. "Als je sommige discussies de laatste tijd beluistert, lijkt het of mensen dat perspectief niet zien."

Wilders zei maandag het ongepast te vinden dat een ambtenaar als Joustra kritiek heeft op een gekozen volksvertegenwoordiger. VVD-leider Rutte was het deels met hem eens. Hij zei niet te geloven dat de uitspraken van Wilders leidden tot radicalisering.

Joustra kwam in april ook al in aanvaring met Wilders, na diens uitspraak in De Pers dat de moslims die in Nederland willen blijven wat hem betreft de helft van de koran moeten verscheuren. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijder zou  Wilders toen hebben gezegd dat Nederland maar net ontsnapt is aan een rel zoals die rond de Deense spotprenten.

Depers.nl
25 september 2007


Doorsturen

|


Print

|

5893 keer gelezen

|