Nieuws

Surveilleren van al-Hidayah groot succes!
1 januari 2012

In de nacht van Oud & Nieuw hebben vrijwilligers van stichting as-Soennah gesurveilleerd in de Schilderswijk. Meer dan honderd vrijwilligers hebben zich gemeld! Het resultaat: in de wijk die we door de politie toegewezen hadden gekregen, heeft zich geen enkel incident voorgedaan. De politie geloofden hun ogen niet: “De preek van de Sheikh en de aanwezigheid van de vrijwilligers hebben een onvoorstelbaar effect. Het is nog nooit zo rustig geweest met Oud & Nieuw in deze wijk.”

De vrijwilligers van stichting as-Soennah waren vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht aanwezig. Buurtbewoners werden ingelicht en gewaarschuwd, maar vooral onze aanwezigheid zorgde voor een rustige en gezellige sfeer. “Zo hoort het”, zei een buurtbewoner: “Iedereen gezellig op straat en geen narigheid. Bedankt as-Soennah!”

Met gele hesjes met de naam van onze stichting waren onze vrijwilligers duidelijk herkenbaar. In de moskee kwamen honderden jongeren bijeen om te tafeltennissen, darten, voetballen of één van de andere activiteiten. Ook was er ruim te eten en te drinken voor iedereen. De moskee in het midden van de samenleving. Daar horen wij. De gemeente en de politie waren zeer te spreken over onze inzet en de manier waarop we het georganiseerd hadden. In de loop van de nacht heeft de politie ons dan ook gevraagd teams van broeders in te zetten in andere wijken. Ook daar was het effect van onze vrijwilligers direct zichtbaar. “Zodra de gele hesjes van stichting as-Soennah op het plein verschenen, zag je de relschoppers zich verspreiden”, aldus een politieagent.

Bij deze wil ik daarom alle vrijwilligers die zich hebben ingezet namens onze stichting hartelijk bedanken. DjazaakAllaahoe khayran. Jullie hebben je voorbeeldig gedragen. Jullie hebben gezorgd voor de veiligheid van de buurtbewoners. We hebben laten zien dat wij als islamitische gemeenschap de verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving. En we hebben tevens aan de plaatselijke en de landelijke politiek laten zien dat wij een serieuze partner zijn voor alle zaken die onze directe omgeving aangaan.

 

Abdurrahmaan Kat
Hoofd al-Hidayah

Stichting as-Soennah


Doorsturen

|


Print

|

6709 keer gelezen

|