Nieuws

Supermarkten spelen in op Ramadan
25 augustus 2011

Dat integratie van twee kanten moet komen hebben de supermarkten Lidl en Plus goed begrepen. Ze spelen dit jaar namelijk voor het eerst in op de Ramadan en het Suikerfeest.

Waar Hema een aantal jaren geleden als eerste grote winkelketen is begonnen met een aangepast assortiment rond het Suikerfeest, volgt Lidl dit jaar haar voorbeeld. Selma Nederhoed, woordvoerder bij Lidl, legt uit: “Voor de periode van een week voert Lidl Nederland een speciaal assortiment, zoals baklava, snacks en dadels. Dit gebeurt in de week voorafgaand aan het Suikerfeest en de betreffende producten worden zowel op de website als in de folder vermeld. (…) Het Suikerfeest is een onderdeel van de samenleving geworden. De vraag naar dit soort producten neemt toe en we zien het aanbieden ervan als extra service voor de moslimdoelgroep”, aldus Nederhoed.

Plus brengt een aantal van haar producten extra onder de belangstelling in de loop naar het Suikerfeest. Denk hierbij aan Maggi- en Nestléproducten die erg populair zijn onder moslims. “Die specifieke merken en producten kunnen in Nederland een sleutel zijn om nieuwe kopersgroepen voor een groter deel van de boodschappen de supermarkt in te trekken”, zegt Suzanne Bouwman, woordvoerder bij Nestlé Nederland tegen Levensmiddelenkrant.

Team al-Yaqeen
25 augustus 2011 


Doorsturen

|


Print

|

4330 keer gelezen

|