Nieuws

Rellen vanwege Koranverbrandingen
23 februari 2012

Buitenlandse troepen in Afghanistan hebben exemplaren van de Koran in brand gestoken. Er zijn hevige rellen ontstaan. De Amerikaanse commandant heeft zijn excuses aangeboden.

Een woordvoerster van de provinciale autoriteiten had op basis van getuigen gemeld dat er Korans verbrand waren op de basis. Betogers, meer dan 2000, kwamen bijeen bij de luchtmachtbasis waar de verbranding zou hebben plaatsgevonden en gooiden met benzinebommen.

John Allen, Amerikaanse commandant van de troepen in Afghanistan, bood excuses aan voor het incident en stelde dat de troepen 'zich niet op de juiste wijze ontdaan hebben van een grote hoeveelheid Islamitische materialen, waaronder ook Korans'. Tevens wilde hij de mensen ervan verzekeren dat het incident niet opzettelijk heeft plaatsgevonden, en de verbranding onmiddellijk zou zijn gestopt nadat er melding van was gemaakt.

Leren hoe ze goed moeten omgaan met de Koran en ander religieus materiaal: Alle militairen van de internationale troepenmacht in Afghanistan (ISAF) moeten verplicht op cursus. Dat bevel heeft hij woensdag uitgevaardigd naar aanleiding van de protesten.

Vandaag is de derde achtereenvolgende dag na het incident dat er rellen zijn uitgebroken in Afghanistan.

Bronnen:

http://www.telegraaf.nl/buitenland/11561036/__Rel_om_verbranding_koran__.html

http://www.nu.nl/buitenland/2747601/weer-anti-amerikaans-protest-in-afghanistan.html

http://www.telegraaf.nl/buitenland/11568702/__Koranles_ISAF-militairen__.html

Team al-Yaqeen
23 februari 2012


Doorsturen

|


Print

|

4529 keer gelezen

|