Nieuws

‘Redding Islamitisch College nabij’
28 mei 2010

Het Islamitisch College Amsterdam (ICA) in Slotervaart kan waarschijnlijk toch open blijven.

Bronnen binnen het schoolbestuur melden AT5 dat het ICA vergevorderde gesprekken voert met drie mogelijke geldschieters. Een daarvan is het Ibn Ghaldoun uit Rotterdam, de enige andere islamitische middelbare school in Nederland, zo zegt een woordvoerder van het ICA tegen AT5. Ook zijn er prille gesprekken met een "betrouwbare gulle gever" uit het buitenland.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) maakte in januari bekend dat het ICA vanaf augustus geen subsidie meer krijgt. Het ministerie draait de geldkraan voor het ICA dicht omdat het aantal leerlingen onder de wettelijke norm ligt en het onderwijs al jaren onder de maat is. De medewerkers van de school spreken dat laatste fel tegen. Volgens hen gaat het de laatste tijd juist stukken beter.

Het ICA heeft de beslissing van het ministerie tot aan de Raad van State aangevochten, maar ving daar gisteren bot. Nu lijkt de redding dus alsnog nabij.

Volgens de woordvoerder is er een kans dat het ICA verder gaat als privéschool. Wat dat zou betekenen voor de leerlingen die zich voor komend schooljaar bij het ICA hebben ingeschreven, zal nog worden bekeken. Alle leerlingen die nu op de school zitten, kunnen hun opleiding daar hoe dan ook afmaken als de financiering rond is.

AT5.nl
27 mei 2010


Doorsturen

|


Print

|

5802 keer gelezen

|