Nieuws

Haagse imam opnieuw in opspraak
27 juni 2007

DEN HAAG – Imam Sjeik Fawaz Jneid van de As-Soennah-moskee heeft opnieuw voor opschudding gezorgd. Op de website van de Haagse moskee wordt de professor en publicist Afshin Ellian omschreven als een kwaadaardig gezwel.
De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat de maat vol is en eist optreden tegen de imam. Kamerlid Halbe Zijlstra heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) woensdag gevraagd maatregelen te nemen tegen Fawaz Jneid vanwege zijn ,,lange historie van opruiende uitspraken’. Het liefst zou Zijlstra zien dat de verblijfsvergunning van de imam wordt ingetrokken.
Fawaz Jneid kwam eerder al in opspraak omdat hij in een preek Theo van Gogh vervloekte. Dat gebeurde enkele weken voor de moord op de cineast. Ook Ayaan Hirsi Ali werd door de imam op de korrel genomen.
De verwensingen aan het adres van Ellian vormen een reactie op een column van zijn hand. Daarin schrijft de professor dat het salafisme, een radicale en ultraorthodoxe stroming in de islam, met wortel en tak moet worden uitgeroeid. Op de website van As-Soennah staat dat die uitspraak alle grenzen van de wet overschrijdt. ,,Maar dankzij de dubbele moraal van Nederland kan dit kwaadaardige gezwel zijn gif ongestoord onze samenleving in pompen, want hij is per slot geen moslim.’

AD.nl
27 juni 2007

Een aantal gepaste reacties van de lezers van de AD
Kennelijk mogen autochtone Nederlanders en/of zij die de Islam de rug hebben toegekeerd wel alles zeggen en anderen beledigen en kwetsen. Van Gogh en Hirsi Ali waren vaak zeer grof en beledigend. Ook de uitspraken van Ellian zijn niet schoon. Dat mag dus allemaal wel??? Helaas heeft eerwaarde sjeik Fawaz zich tot hun niveau verlaagd. Er wordt hier in NL gewoon met 2 maten gemeten.
Gino – Den Haag – 27/06/07 – 18:57:05
 
 
Wie de oorspronkelijke column van Ellian heeft gelezen, weet dat hij zèlf om deze reactie heeft gevraagd.
En laat die kamerleden gewoon eens gaan doen waarvoor ze zijn aangesteld, in plaats van bij elk gehyped incidentje moord en brand te schreeuwen.
Bert – Rotterdam – 27/06/07 – 18:12:01
 
 
Wat deze meneer zegt is niet bepaald vriendelijk, maar als hij hiervoor het land wordt uitgegooid kunnen we Wilders ook wel terugsturen naar Limburg. Vrijheid van meningsuiting wordt helaas nogal eens benut om zaken of personen met kankergezwellen of tsunamis te vergelijken, maar het is hypocriet met twee maten te gaan meten.
Jerry – Rotterdam – 27/06/07 – 17:54:30
 
 
En bij welke politieke partij kan ik terecht als ik mijn ongenoegen over die verstrooide professor wil uiten ? Elian heeft natuurlijk boter op zijn hoofd; mag alles over moslims zeggen wat hij wil maar zodra iemand op gepaste wijze reageert, is hij in alle staten. Bah, Elian kan beter zijn mond dichthouden.
Raul Flaumbert – Rotterdam – 27/06/07 – 17:16:43
 
 
Ik moet zeggen dat het geen rare uitspraak is van deze imam. Een moslim zou de uitspraak van Ellian niet mogen doen. Stel je voor dat hij zou zeggen dat het Utradoxe Jodendom met wortel en tak uitgeroeid moet worden. Mag iedereen dan een vrije mening hebben behalve een moslim.
Gouwenaar – Gouda – 27/06/07 – 16:12:25
 
 
Dus als ik het goed begrijp, zegt die afshin allerlei dingen en als deze imam wat terug zegt mag ie het land uit. Leuk hoor vrijheid van meningsuiting. Vooral als ik alles mag roepen en de ander niks mag terug roepen.
Smart – Rotterdam – 27/06/07 – 16:11:29
 
 
Als Elian, van wie ik zeer in twijfel trek of hij inderdaad professor is, zoiets mag zeggen en schrijven, mag de Haagse Imam hierop op gepaste manier reageren. Het is weer typisch die kortzichtigheid van de rechtse-blok die weer moord en brand schreeuwt. Maar asl er iets vreselijks over de Islam wordt gezegd, dan hoor je die extremisten niet.
Raul Flaumbert – Rotterdam – 27/06/07 – 15:36:02
 
 


Doorsturen

|


Print

|

6123 keer gelezen

|